پیام های آموزشی در خصوص واکسن کووید 19 در زمان تزریق واکسن

پیام های آموزشی در خصوص واکسن کووید 19 در زمان تزریق واکسن

پیام های آموزشی در خصوص واکسن کووید 19 در زمان تزریق واکسن نکات زیر را باید رعایت کنیم:

- تجمع و ازدحام در محل واکسیناسیون می‌تواند منجر به ابتلا و بیماری شود پس قبل از حضور در محل واکسیناسیون هماهنگی های قبلی صورت گرفته و در صورت تماس و پیام همکاران بهداشت، حضور یابیم.

- هنگام واکسن زدن، هم مراجعه کننده و هم واکسیناتور هر دو باید ماسک داشته باشند تا بینی و دهان ما را بپوشاند و فاصله 2 متر با سایر مراجعین رعایت شود.

- قبل از تزریق واکسن، برای بهداشت دست، فرد تزریق‌کننده باید دست‌های خود را با آب و صابون بشوید یا با الکل ضدعفونی کند.

- واکسیناسیون در حالت نشسته انجام می‌شود.

- محل تزریق واکسن، عضله ی بازو دست غیرغالب) برای راست دست ها، دست چپ (است مگر اینکه زخم و یا التهاب پوستی در آن ناحیه باشد که در این‌صورت در بازوی مقابل اقدام می‌شود.

- پس از تزریق واکسن کووید 19، باید حداقل 15 دقیقه در محل واکسیناسیون تحت نظر باشیم.
 
- در صورتی که سابقه از هوش رفتن و ضعف شدید بعد از هر نوع تزریق یا خونگیری داریم باید حتما بعد از تزریق واکسن، به مدت10 الی 15 دقیقه در حالت نشسته و یا درازکشیده قرار بگیریم.

- واکسن کووید 19 را همزمان با سایر واکسن ها نباید دریافت کنیم، بین واکسن ها 14 روز فاصله لازم است: قبل از دریافت هرگونه واکسن دیگر، از جمله واکسن آنفولانزا یا زونا ، حداقل 14 روز پس از واکسن کووید 19 خود صبر کنیم.  گر اخیراً واکسن دیگری دریافت کرده ایم، حداقل 14 روز بعد، اقدام به تزریق واکسن کووید 19 کنیم.

- جهت حفظ ایمنی‌زایی واکسن کووید-19، حداقل 14 روز بعد از تزریق آن، سایر واکسیناسیون‌ها را به تاخیر بیاندازیم مگر در شرایط خاص که مجبور باشیم سایر واکسن ها (واکسن کزاز، هاری و ...)، تزریق کنیم.

- دوز دوم واکسن باید ازهمان نوعی باشد که دوز اول تزریق شده است و نمی‌تواند دوز اول آسترازنکا تزریق شود و دوز دوم سینوفارم باشد.

😷 پویش ملی « من ماسک میزنم»😷