🔹جلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه بخش کشاورزی شهرستان شوط

فرماندار شهرستان شوط در جلسه بررسی مسایل و مشکلات حوزه بخش کشاورزی اظهارداشت: بدون تردید نقش کشاورزی در روستاها ، در توسعه اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی، اجتماعی و به دنبال آن افزایش اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، نقشی کلیدی و مهم است.
حسن عبدالهی اصل افزود : بخش مهمی از اقتصاد خانوارهای شهرستان متکی به کشاورزی ودامداری است که انتظار هست با برنامه ریزی و تلاش همه جانبه و استفاده از شیوه های نوین این بخش توسعه یابد تا زمینه رونق تولید واشتغال بیشتر فراهم گردد.
نماینده عالی دولت در شهرستان شوط بر تولید محصولات سالم و طبیعی با برند مخصوص در زمینه محصولات لبنی و کشاورزی در شهرستان شوط اشاره کرد و گفت : امروز فرصت خوبی برای تولید محصولاتی است که دارای ارزش افزوده ، سازگار با شرایط منطقه و امکان صادارات و جذب سرمایه گذار را داشته باشند.
عبدالهی اصل جهت ارائه محصولات طبیعی و ارگانیک ، راه اندازی بازارچه محلی در شهرستان لازم است، گفت: تقویت زیرساخت های بازارچه محلی به عنوان حلقه اتصال مستقیم بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان ضروری است.
فرماندار شهرستان شوط از برگزاری اولین جشنواره آفتابگران دانه های روغنی در شهرستان شوط خبر داد و گفت: شهرستان شوط نیازمند توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال و تقویت درآمدهای مردمی از این صنعت است.
وی عنوان کرد: برگزاری جشنواره آفتابگردان دانه های روغنی بعنوان نماد و سمبل شهرستان شوط با هدف معرفی توانمندی ها و جاذبه های گردشگری جهت ارائه و تشویق به حضور گردشگران در این شهرستان برگزار خواهد شد.
عبدالهی اصل افزود: شهرستان شوط با کشت دو هزار و ۳۰۰ هکتارآفتابگردان روغنی به عنوان قطب کشت این محصول در سطح استان و کشور معرفی شده است.
فرماندار شهرستان شوط مطالعات عمیق در جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی برای توسعه حوزه کشاورزی با شیوه های نوین را از اولویت های شهرستان عنوان کرد، گفت: فعالیت گسترده در حوزه کشاورزی برای تحقق رونق تولید در شهرستان بسیار لازم و ضروری بوده و با توجه به مساحت گسترده اراضی کشاورزی در شهرستان، لازم است با بکارگیری تجهیزات پیشرفته مربوطه ، سطح زیرکشت این اراضی افزایش یابد.
عبدالهی اصل با شاره به اینکه در مدیریت توزیع آب کشاورزی در شهرستان شوط بایستی توسط دستگاه های متولی کنترل شود، افزود: با فرهنگ سازی و اینکه کشاورزان به سمت کشاورزی مدرن سوق پیدا کنند می توان به آینده این حوزه امیدوار شویم و در واقع با مدیریت صحیح آب از بحران ها و اتفاقاتی که شاید مسائل امنیتی نیز در پی خواهد داشت جلوگیری کرد.
فرماندار شهرستان شوط بر اجرای پروژه سد کرم آباد و سد شهید قنبری در اراضی زراعی حوزه شهرستان شوط اشاره کرد و گفت: اهمیت و اثرگذاری مثبت طرح های یاد شده در بخش آب و خاک ، تحول بزرگی در حوزه کشاورزی و اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی افزود: اجرای این طرحها نشان دهنده اهتمام دولت تدبیر و امید در راستای توسعه مناطق محروم و زیر کشت بردن اراضی دیمی به آبی است که نمود عینی آن در ساخت این سد و دیگر طرح های عمرانی دیده می شود.
در ادامه جلسه در مورد موضاعاتی از جمله لایروبی قنوات و تقسیم حقابه روستاهای پایاب شهید جوادقنبری ماکو و غیره بحث و تبادل و نظر شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد ماکو در جلسه بررسی مسایل و مشکلات حوزه بخش کشاورزی شهرستان شوط گفت : برگزاری جشنواره ها یکی از راه های مؤثر برای شکوفایی ظرفیت های هر منطقه است و جشنواره آفتابگردان، یکی از زمینه تحقق گردشگری کشاورزی و رقابت بین کشاورزان را در شهرستان شوط فراهم می کند.
مهندس جلیلی افزود: آفتابگردان نوعی نماد و سمبل شهرستان شوط بوده که امروزه نمادها یا همان المانهای شهری را میتوان جلوهای بارز از هنر مردمی در نظر گرفت، که در ارتقای کیفیت همزیستی شهری و سرزندگی نیز نقش بسزایی دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد ماکو راه اندازی بازارچه محلی برای محصولات سالم و طبیعی در شهرستان شوط را مهم دانست گفت: ایجاد بازارچه محلی جهت عرضه محصولات طبیعی و لبنی در شهرستان شوط یک جریان تجاری محسوب شده و مستلزم جذب سرمایه گذران داخلی و خارجی را می طللبد.
وی به حوزه کشت و صنعت در سطح سازمان منطقه آزاد ماکو اشاره کرد و افزود: خبرهای خوبی در جهت راه اندازی سایت های گلخانه در شهرستان شوط توسط سرمایه گذران در حال انجام بوده و به همین جهت ادارات متولی تعامل و هماهنگی را در خصوص استعلامات مربوطه با سازمان داشته باشندتا بتوانیم در راستای توانمند سازی بخش کشاورزی گام برداریم.
مهندس جلیلی در خصوص اعتبارات تخصیصی به انهار و قنوات شهرستان شوط گفت: اعتبارات انهار و قنوات جهت لایروبی و مرمت تخصیص یافته ودر سریعترین زمان ممکن در اختیار دستگاه های مربوطه گذشته خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد ماکو افزود: در راستای افزایش بهره وری محصولات کشاورزی بایستی با راه اندازی و ایجاد کلینک های کشاورزی و تکنولوژی های نوین کشاورزی زمینه را برای توسعه بخش کشاورزی فراهم نمود.