جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب وبرق و کشاورزی استان آذربایجان غربی در شهرستان شوط

جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب وبرق و کشاورزی استان آذربایجان غربی در شهرستان شوط
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شوط: جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب وبرق و کشاورزی استان آذربایجان غربی در شهرستان شوط با حضور عبدالهی اصل فرماندار،مهندس دادش زاده معاون عمرانی منطقه آزاد ماکو،مهندس رهبر دین مدیرعامل آب منطقه ای ،مهندس حسن بگلو مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ، مهندس خوش سیرت مدیرعامل آب و فاضلاب و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان ،معاونفرماندار،بخشداران،شهرداران، مدیران شهرستانی بامحوریت بررسی مسائل و مشکلات شهرستان در حوزه آب ،برق،کشاورزی در فرمانداری برگزار شد.

 فرماندار شهرستان شوط در جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق و کشاورزی استان که در شهرستان ترتیب یافته بود گفت:

تقدیر و تشکر از حضور مدیران در شهرستان که انشالله منشا خیر و برکت در شهرستان باشد. با توجه به کمبود آب کشاورزی در شهرستان منشا تمام مشکلات در شهرستان با احداث سد فشل ۲ حل خواهد شد.

اکثر چاهای آب در شهرستان بدون کنتور برق بوده از مدیران تقاضا شده در این زمینه جهت حمایت از کشاورزان تسهیلاتی در نظر گرفته شود

سد کرم آباد و سد شهید جواد قنبری که بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان شوط را تحت پوشش قرار می دهند اقدامات لازم صورت بگیرد تا مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری شود

با توجه به وجود تعدادی کارخانه و واحدهائ تولیدی واقع در شهرک صنعتی سه راهی قره ایاق در بحث تخصیص آب،برق غیره دچار مشکل بوده که در این جهت اقدامات لازم صورت گیرد.

در حوزه جهاد کشاورزی،تامین نهاده های دامی و کشاورزی و دستگاه های مکانیزاسیون و اعطای تسهیلات برای کشت نوین در شهرستان از خواسته مردم شهرستان می باشد.

با جذب سرمایه گذار درراستای راه اندازی واحد های صنایع تبدیلی در شهرستان از اولویت های اساسی منطقه بوده که از خام فروشی محصولات کشاورزی کاسته شود.

جهت حمایت از کشاورزان ،روستاییان بیمه کردن کشاورزان و محصولات آنهاست که در این زمینه صندوق بیمه کشاورزان تا حد الاامکان تلاش خود را در راستای تامین مستمری و دفترچه نمایند.

بزرگترین تهدید شهرستان منطقه چشمه سرا با ۱۰ هزار نفر جمعیت بوده که اقدام اساسی در جهت تامین آب شرب و کشاورزی نشود مهاجرت گسترده در این مناطق خواهیم داشت.

نقش قناتها در شهرستان در جهت آبیاری اراضی کشاورزی بسیار مهم بوده و بیش از ۶۰ درصد آب از طریق قنات ها تامین میشود و به همین جهت بیش از ۷ میلیارد ریال اعتبار در حوزه جهاد کشاورزی قرار دادیم.

سد اینجه قدیم یکی از سدهایی واقع در بخش قره قویون بوده که بلا استفاده مانده که با آبگیری آن تمام روستاهای پایین دست و همجوار و آب های زیرمینی آنها تقویت خواهد شد که با انتقال آب به این سد حجم عظیمی از آب آن بخش تامین میشود.

بحث مهم و اساسی و یکی از مشکلات شهرستان در خصوص تامین آب شرب بخش قره قویون اجرای پروزه ۱۰۶ روستایی شهید امینی بوده که با اجرای این طرح، مشکلات آب روستاهای مشمول شهرستان مرتفع خواهد شد.

باتوجه به کمبود آب شرب شهر شوط و انتقال آب شرب از تصفیه خانه ماکو و تقویت آب ،راه اندازی تصفیه خانه شماره ۲ برای شهرستان الزامی بوده و مدیران محترم در این حوزه پیگیریهای لازم را انجام دهند. در ادامه به کیفیت آرد وگندم ،تولیدمرغ ،گیاهان دارویی،رفع تداخلات اراضی و تامین نیروی انسانی در ادارات اشاره شد.

 🔻مهندس حسن بگلو مدیرعامل شرکت نیروی برق استان آذربایجان غربی:

تامین برق تمامی چاه ها و پمپاژها در حوزه های مختلف با همکاری ادارات متولی به قید فوریت و در اسرع وقت انجام شود.

جابجایی تیرهای برق در سطح شهر و روستاها با همکاری شهرداران و دهیاران با تامین اعتبارات بصورت مشترک اجرا خواهد شد.

در خصوص تامین برق شهرک صنعتی شهرستان شوط و شهرک صنعتی قره ایاق که نیاز به ظرفیت اختصاصی بوده و اعتباری که برای اجرای این طرح اختصاص یافته اقدام اساسی صورت خواهدگرفت.

 🔻مهندس رهبر دین مدیرعامل آب منطقه ای استان آذربایجان غربی:

باتوجه به کمبود بارشها در سالجاری آب ورودی به سدها کاهش یافته و این مشکل اساسی بوده که استان را تهدید می کند. مطالعات طرح بازنگری سد فشل ۲ (سد شوط)انجام شده و با تخصیص اعتبار ۵ میلیارد تومانی عملیات اجرایی تا بهار سال اینده آغاز خواهد شد.

تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ تهدید اساسی برای امنیت مردم پایین دست رودخانه‌ها بوده که آموزش و فرهنگ سازی میتوان از خطرات ناشی از سیل کاست

 لازمه این کار همکاری و تعامل میان ادارات و سازمان‌های مرتبط، رسانه ها و خصوصا صدا و سیما با این شرکت در برای تنویر افکار عمومی است.

با هدف اجرای طرح احیا و تعادل بخشی سفره‌های منابع آب زیرزمینی، نصب کنتورهای حجمی آب بر روی همه چاه‌های پروانه‌دار الزامی است

برای حل این مشکل رایزنی‌های لازم با بانک‌های عامل صورت گرفته تا برای خرید کنتور تسهیلات لازم در اختیار کشاورزان قرار بگیرد و یا کنتور بصورت اقساطی در اختیار کشاورزان قرار گیرد در خصوص اجرای پروژه سد کرم آباد و همچنین حوزه آب و کشاورزی در سطح استان در اولین سفر ریاست جمهوری این مسائل مطرح خواهد شد.

تعداد ۱۰۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستاهای قره آغاج و قیاس آماده استفاده از سد کرم آباد بوده که در اختیار اهالی و سرمایه گذار گذاشته خواهد شد

سداینجه قدیم که با مشکل آب مواجه بوده و سالهاست که آبگیری نشده و متولی آن سازمان جهاد کشاورزی بوده که در این زمینه با همکاری سازمان آب، جهاد کشاورزی طرح مطالعاتی آن در خصوص انتقال آب به سد تصمیماتی گرفته خواهد شد.

 ‍🔻مهندس خوش سیرت مدیر عامل آب و فاضلاب استان آذر بایجان غربی:

منابع آب در کل استان محدود شده و مدیریت مصرف آب الزامی بوده و همچنین با توجه به کمبود آب شرب در شهرستان شوط و راه اندازی خط دوم آب از تصفیه خانه شماره ۲ ماکو در دست اجراست‌.

در جهت انتقال آب از تصفیه خانه شماره ۲ ماکو ، مناقصه خرید لوله و اتصالات انجام شده و به محض تعیین پیمانکار عملیات اجرایی آن در جهت تقویت آب شرب شهر شوط آغاز خواهد شد.

آبرسانی سالم و مطئمن حق تمامی شهروندان بوده و به همین جهت در خصوص اصلاح فرسوده شبکه آبرسانی شهرها با همکاری شهرداری و شوراها انجام خواهد گرفت.

برای تامین آب شرب روستاها مبلغ ۴۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت زدایی و اعتبارات استانی در نظر گرفته شده است.

دستگاه های حفاری برای حفر چاه در روستای کورابلاغ و ۵ روستای همجوار طی روزهای آتی مستقر خواهد شد که با این اقدام مشکل آنها تا حدودی مرتفع خواهد شد و درکل با اجرای پروژه ۱۰۶ روستایی مشکلات اب شرب اساساحل می شود.

 🔻مهندس خانی مشاور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و کارشناسان مربوطه؛

تا بحال از ۱۲ هزار هکتار پایاب سد کرم آباد ۲۴۸۵ هکتار آماده استفاده کامل هست که به اهالی و سرمایه گذاران داده شده و بقیه هم در نزدیک ترین زمان ممکن به بهره برداری می رسند.

همچنین اراضی و تجهیزات پایاب سد شهید جواد قنبری کامل شده در کشت بهاره در اختیار کشاورزان عزیز قرار میگیرد.

در ادمه به تامین نهاده های دامی ،خرید تضمینی دام دامداران ،اصلاح الگوی کشت ،آبیاری مدرن خصوصا دشت مخور ،بهره برداری از اراضی پایاب سد کرم آباد و سد شهید جواد قنبری اشاره شد. 

🔻مهندس دادش زاده معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد ماکو:

امروز سازمان منطقه آزاد ماکو درکنار استمرار تکمیل و توسعه امور زیربنایی و زیرساختی منطقه، مصمم است با تسهیل و تسریع فرایندهای شروع کسب و کار و سرمایه‌گذاری در قالب پنجره واحد و فراهم سازی شفاف و یکسان اطلاعات زمینه‌های حضور و فعالیت آسان سرمایه‌گذاران را در این منطقه فراهم کند

حمایت سازمان منطقه آزاد از طرحهای کشاورزی و روستایی و احیا قنات در شهرستان شوط قابل رویت بوده که تفاهم‌نامه احیا و بهسازی قنوات با جهاد کشاورزی شوط نمونه بارز آن می باشد

به منظور استفاده از پتانسیل های سرمایه گذاری عظیم صورت گرفته در پایاب سد کرم آباد، سازمان منطقه آزاد ماکو برنامه ریزی و هماهنگی لازم برای واگذاری این اراضی ملی در مقیاس بزرگ را به طرح های سرمایه گذاری در سطح منطقه اقدامات لازم انجام داده است.