بررسی مسائل و مشکلات حوزه بخش کشاورزی شهرستان شوط

بررسی مسائل و مشکلات حوزه بخش کشاورزی شهرستان شوط
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شوط؛بررسی مسائل ومشکلات حوزه بخش کشاورزی با حضور فرماندار،رییس سازمان جهادکشاورزی استان به همراه معاونین و مدیران حوزه های مختلف، معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد ماکو، روسای ادارات مرتبط و کشاورزان و روسای اتحادیه ها و تعاونی های تولید در محل فرمانداری برگزار شد. شایان ذکر است در این جلسه؛بررسی مسائل و مشکلات کشاورزان-بدام و طیور- تعاونی های تولید(پایاب سدهای کرم آباد_شهید قنبری)- بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی(کشتارگاه ها....) مطرح شد

فرماندار شهرستان شوط در این جلسه با اشاره سد کرم آباد و تحت پوشش قرار دادن حجم عظیمی از اراضی کشاورزی شهرستان شوط گفت: یکی از مشکلات اساسی شهرستان همان موضوع سد کرم آباد بوده که هنوز این طرحدر حوزه شهرستان شوط انجام نشده  است به همین جهت از سازمان جهاد کشاورزی استان خواسته می شود در جهت سرعت بخشی به این پروژه عظیم اقدام نمایند.

حسن عبدالهی اصل افزود: با اتمام طرح جامع کرم آباد تحولی عظیم در بخش کشاورزی و تولید محصولات راهبردی بوجود خواهد امدو ایران گامی دیگر درمیسر خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی به پیش برخواهد داشت

وی خاطرنشان کرد:با بهره برداری از طرح کرم اباد علاوه بر اینکه انواع محصولات کشاورزی به تولید کشور اضافه میشود برای چندین هزار نفر نیز بصورت مستقیم و غیر مستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.

فرماندار شهرستان شوط با اشاره به این مطلب که این شهرستان دارای 135 رشته قنات می باشد،گفت: شهرستان شوط رتبه اول  شهرستان در استان از نظر تعداد قنات و چمشه بوده  است و سعی بر این است در کمیته برنامه ریزی شهرستان اعتباری برای مرمت و لایروبی این قنوات در نظر گرفته خواهد شد و در این زمینه سازمان جهاد کشاورزی استان نیز عنایات ویژه ای داشته باشد.

عبدالهی اصل در ادامه جلسه اساسی ترین مسلئه در شهرستان شوط را جذب سرمایه گذاران دانست و گفت: وجود سازمان منطقه آزاد ماکو و سرمایه گذاران در شهرستان شوط جهت راه اندازی و احداث واحد های تولیدی در حوزه بخش کشاورزی مهم بوده و در زمینه ادارات متولی جهت انجام امورات اداری بایستی هماهنگی و تعامل داشته و در اسرع وقت جواب استعلامات داشته شود.

فرماندار شهرستان شوط گفت: سد شوط مراحل پایانی خود را طی میکند  و پروژه مشارکتی سازمان منطقه آزاد ماکو با سازمان برنامه و بودجه بود که با اجرای این طرح 35 هزار هتکتار از اراضی شوط را در برمی گیرد.

در ادامه فرماندار شهرستان شوط در مورد سد اینجه قدیم ، احداث سردخانه در شهرستان ، اعطای تسهیلات به واحدهای مرغداری نیمه تمام ، احداث واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی جهت ایجاد اشتغال جوانان ، بررسی مسایل و مشکلات واحد پرورش قوچ نژاد ماکویی، تعمیر و تجهیز ساختمان اداری جهاد کشاورزی شهرستان و تامین نیروی انسانی برای اداره مطالبی را مطرح نمودند.

جلیلی معاون اقتصادی سازمان منطقه ازاد ماکو در این جلسه گفت: توسعه منطقه آزاد ماکو در حوزه بخش کشاورزه بوده و در همین راستا اعتبارات خاصی به این بخش اختصاص یافته است و سازمان نیز برای شهرستان شوط در بخش کشاورزی اقدامات نیز اجام خواهد داد .

وی گفت:ایجاد سایت گلخانه ای و واحد های دامپروری  و صنایع تبدیلی و تکمیلی  در شهرستان شوط در حال شناسایی و بررسی بوده و بهع محض اتمام عملیات مطالعه گری در اختیار سرمایه گذاران گذاشته خواهد شد  و این امر بزودی در شهرستان شوط اتفاق خواهد افتاد.

جلیلی با توجه به این ظرفیت و پتانسل شهرستان شوط در بخش کشاورزی بوده افزد:با استفاده از تولید فکر و ایده و از طریق استارتاپ های که توسط مرکز نوآوری و فناوری سازمان منطقه آزاد ماکو  راه اندازی شده مسائل مربوط حوزه بخش کشاورزی  به اشتراک گذاشته شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اذربایجان غربی افزود: اعمال مدیریت جامع در حوزه بخش کشاورزی از تولید تا مصرف و تدوین الگوی کشت جزو راهبردهای بلند مدت توسعه بخش کشاورزی استان است که با تهیه نقشه کاداستر کل اراضی کشاورزی استان می توان به این اهداف نائل شد.

جلیلی اضافه کرد: اجرای طرح کاداستر در سراسر اراضی استان برای آمایش سرزمینی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات پایه بخش کشاورزی به منظوربرنامه‌ریزی علمی و منسجم در بخش کشاورزی ضروری است و در اولویت کارهای اجرایی سازمان قرار دارد.

وی  ادامه داد:  مدیریت بهینه بخش کشاورزی و حفاظت از عرصه های طبیعی جزو سیاست ها و اهداف کاری سازمان است که با جدیت تمام با عاملان تغییر کاربری های غیرمجاز اراضی کشاورزی و ویلا سازی برخورد قانونی می شود.

جلیلی خاطر نشان کرد: توسعه کشت های متراکم گلخانه ای به عنوان اولین پیشران توسعه و افزایش اجرای سیستم های نوین آبیاری نیز به عنوان مهمترین اولویت و دومین پیشران توسعه بخش کشاورزی استان  با جدیت در دستور کار برنامه های اجرایی سازمان قرار دارد.

وی تاکید کرد: وجود منابع آبی مناسب یکی از اولویت‌های توسعه بخش کشاورزی محسوب می‌شود که در این راستا بساماندهی چاه های غیر مجاز توسط شرکت آب منطقه‌ ای استان نیز جهت کمک به تسریع توسعه سیستم های نوین آبیاری باید بیش از پیش  مورد توجه قرار گیرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: برای تسهیل در پرداخت تسهیلات به متقاضیان و بهره‌برداران بخش کشاورزی و مدیریت بهینه تسهیلات اعطایی و در راستای عملیاتی کردن برنامه تولید و اشتغال در بخش کشاورزی، از ابتدای سال جاری سامانه‌ای با عنوان سامانه یکپارچه تسهیلات اعتباری (سیتا) توسط وزارت جهاد کشاورزی طراحی شده است.

وی افزود: ایجاد و تثبیت اشتغال از طریق حرکت از کشاورزی سنتی به کسب و کار کشاورزی با تمرکز بر تامین مالی زنجیره ارزش به جای فعالیت‌های مستقل و جزیره‌ای از رویکردهای راه‌اندازی این سامانه بوده و همچنین توسعه کشاورزی قراردادی در اولویت نخست خواهد بود.

جلیلی خاطرنشان کرد: متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه سیتا  ۱۰ رسته اولویت‌دار مورد نظر (محصولات گلخانه‌ای، شیلات و آبزیان، گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، محصولات دامی، دامپزشکی و گیاه‌پزشکی، خدمات فنی و مشاوره‌ای مرتبط با کشاورزی، ساماندهی کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیان مرتبط با کشاورزی، مکانیزاسیون مدرن‌سازی کشاورزی و کسب و کارهای بازرگانی) ثبت نام نموده و از تسهیلات با نرخ سود 7 درصد  استفاده نمایند.

در ادامه جلسه جلیلی در خصوص مواردی از قبیل لایروبی و مرمت 4 رشته قنات شهرستان شوط در سال98 و واگذاری سرخانه به متقاضیان علاقه مندو اعطای تسهیلات به واحدهای مرغداری نیمه تمام و وواگذاری واحد پرورش اصلاح نژاد ماکویی به بخش خصوصی مطالبی را بیان نمودند.