به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان شوط
فرماندار شهرستان شوط در نشست بخشداران شمال استان که به میزبانی شهرستان شوط ترتیب یافته بود ، افزود: توسعه روستایی زیربنای توسعه کشور است و خوشبختانه در سالهای پس از انقلاب نیز اقدامات خوبی در روستاها صورت گرفته است.
حسن عبدالهی اصل گفت: در شرایط خاص کنونی، و بهبود وضعیت فعلی با تحریم های اقتصادی توسط دشمنان باید ضمن احصاء مسائل و مشکلات بخش ها و روستاها، راهکارهای کارشناسی برای رفع مشکلات ارائه کرد تا با رفع مشکلات موجود، سطح رفاه و رضایتمندی مردم ارتقا یابد.
وی افزود: عملکرد عمرانی در روستاها افزایش چشمگیری داشته اما آنچه در این میان اهمیت دارد، نظارت بخشداران و بخشداریها بر عملکرد دهیاران بهویژه شرکتهای تعاونی روستایی است.
عبدالهی اصل توسعه شهرستان را در گروی توسعه روستایی دانست و گفت: اشتغال و اقتصاد روستایی، مهمترین حلقههای مفقوده روستاها در جهت ماندگاری ساکنان آنهاست.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیریهایی که در دولت تدبیر و امید صورت گرفته، تسهیلات خوبی برای اشتغالزایی در روستاها فراهم شده و در طرحهای اشتغالزایی روستایی، میزان پرداخت تسهیلات رضایتبخش بوده است.
فرماندار شوط گفت: شناسایی فرصت ها و ظرفیت ها بومی برای اشتغال پایدار از مهمترین مباحث شهرستان ها است چرا که روستاها به دلیل مولد بودن می توانند همچون گذشته نقش بزرگی در خودکفایی و تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند.
عبدالهی اصل با اشاره به اینکه سال ۹۸ سال بسیار حسال و سال انتخاب است ، گفت: مشارکت و سلامت انتخابات بسیار مهم بوده و مجریان انتخابات صرفا قانون را ملاک عمل قرار داده و به دور از هرگونه جانبداری و اعمال سلیقه، فضا را برای حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنند.
مدیرکل صندوق کارآفرینی امید استان آذربایجان غربی در نشست بخشداران شمال استان در شهرستان شوط گفت : حمایت از اشتغال روستایی و توسعه طرح های روستا محور از مهمترین برنامه های حمایتی این صندوق در سال جاری است.
آخوندازاده افزود: اجرای طرح های روستای بدون بیکار، هر روستا یک طرح، خود اشتغالی، بوم گردی در روستاهای استان برای استفاده از جاذبه های گردشگری و افزایش امرار و معاش روستاییان از اهم اهداف این صندوق است تا بتواند از مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه حاشیه نشینی جلوگیری کند.امضاء رسید.
وی به تفاهم نامه همکاری جهت برگزاری و حمایت اجرایی از ایده های برتر در قالب روداد کارآفری شو اشاره کرد و افزود : در همین راستان صندوق کارآفرینی امید آذربایجان غربی با همکاری فنی و حرفه ای آذربایجان غربی با هدف تعامل و هم افزایی دانش جهت ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از تولید انبوه و افزایش ظرفیت اشتغال زایی در بخش فعالیت های مربوط به حوزه جوانان و حمایت از افراد توانمند و کارآفرین واجد شرایط در ایجاد کسب و کار های ارزش آفرین با رویکرد تکمیل و توسعه زنجیره ارزش محصول و فعالیت های شبکه ای بازار محور، تفام نامه برگزاری اولین رویداد کارآفرین شوی تخصصی با قابلیت شتاب دهندگی به کسب و کارهای خلاقانه و نوپا را امضاء کرده است.
آخوندزاده در مورد برنامه آتی صندوق کارآفرینی امید گفت: ۶ روستا در استان آذربایجان غربی بعنوان یک روستا ،یک محصول شناسایی شده و تا پایان شهریور ماه سال جاری اسامی این روستاها در جهت کسب و کار معرفی خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری در جلسه نشست بخشداران شمال استان در شهرستان شوط با اشاره به اهداف برگزاری این نشست، خاطرنشان کرد: بررسی موانع، چالش ها و مشکلات فرا روی مدیریت امور عمومی روستاها از عمده اهداف برگزاری این نشست است که امیدواریم برگزاری آن بتواند بخشداران را در انجام شایسته ماموریت هایشان یاری نماید.
خدرلو افزود: کمک به توسعه و ارتقای وحدت و همدلی، حضور مستمر در روستاها و بررسی و توجه به مشکلات روستاییان و تهیه شناسنامه بخش شامل مشخصات جمعیتی، جغرافیایی، اقلیمی، گردشگری آن بخش توسط دهیاران می تواند بسیار کارساز باشد.
وی بیان کرد: اهمیت حوزه روستایی بهعنوان محور اصلی اقتصاد مقاومتی و تولید در کشور، انعکاس دقیق ظرفیت، قابلیت، فرهنگ و آداب و رسوم غنی روستاییان و عشایر استان آذربایجان غربی و همچنین شناساندن روستاهای استان به مردم کشور جزو اهداف شرکت در نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر است
خدرلو گفت: با توجه به استقبال دهیاران، تولیدکنندگان و کارآفرینان از برگزاری نمایشگاه و نقش تأثیرگذار آن در مسیر توسعه روستایی استان، ضمن معرفی توانمندیهای روستاییان و عشایر، ارائه خواهد شد.
وی خواستار همکاری همه جانبه بخشداران و دهیاران برای شرکت هرچه باشکوهتر در این نمایشگاه شد و گفت : این نمایشگاه بهترین فرصت برای شناسایی ظرفیت و پتانسیل روستاها توسط دهیاران در سطح کشور می باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی در خصوص بیمه منازل مسکونی روستاییان افزود: یکی از مهمترین راه های کاهش میزان ضرر و زیان ناشی از حوادث طبیعی، تهیه بیمه حوادث در روستاها است، دهیاران و شوراهایی که تا کنون نسبت به این موضوع غفلت داشته اند باید هرچه سریع تر اقدامات لازم را انجام دهند تا در صورت بروز هرگونه خسارت، آلام مردم کاهش یابد.