سند آمایش سرزمینی مهمترین اسناد بالادستی برای شتاب بخشیدن به توسعه استان است/ تمامی طرح ها و برنامه های استان باید بر اساس سند آمایش سرزمینی تدوین شود/ از ظرفیت منطقه آزاد تجاری ماکو بیشتر استفاده شود

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در دیدار با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، با قدردانی از تلاش کارشناسی برای تنظیم سند آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی ، این سند را یکی از مهمترین اسناد بالادستی برای شتاب بخشیدن به توسعه استان عنوان کرد و گفت: تمامی طرح ها و برنامه های استان باید بر اساس این سند تدوین شود.

استاندار آذربایجان غربی:
سند آمایش سرزمینی مهمترین اسناد بالادستی برای شتاب بخشیدن به توسعه استان است/ تمامی طرح ها و برنامه های استان باید بر اساس سند آمایش سرزمینی تدوین شود/ از ظرفیت منطقه آزاد تجاری ماکو بیشتر استفاده شود/ مطالعات تبدیل شدن استان به هاب بزرگ اقتصادی و تجاری در منطقه آغاز می شود/  ظرفیت مناطق روستایی استان شناسایی شود


استاندار آذربایجان غربی، با قدردانی از تلاش کارشناسی برای تنظیم سند آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی ، این سند را یکی از مهمترین اسناد بالادستی برای شتاب بخشیدن به توسعه استان عنوان کرد و گفت: تمامی طرح ها و برنامه های استان باید بر اساس این سند تدوین شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در دیدار با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، با قدردانی از تلاش کارشناسی برای تنظیم سند آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی ، این سند را یکی از مهمترین اسناد بالادستی برای شتاب بخشیدن به توسعه استان عنوان کرد و گفت: تمامی طرح ها و برنامه های استان باید بر اساس این سند تدوین شود.

وی از مدیران دستگاه های اجرایی استان خواست تا با نگاه ویژه به سند آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی، اجرای طرح ها و پروژه های خود را بر مبنای این سند برنامه ریزی کنند.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه استان در حوزه های مختلف، ادامه داد: تا کنون از این ظرفیت ها برای شتاب بخشیدن به روند توسعه استان به نحوه شایسته ، استفاده نشده است .

محمدصادق معتمدیان به نقش تاثیر گذار منطقه آزاد تجاری ماکو به عنوان یکی از بزرگترین مناطق آزاد  تجاری جهان در تبدیل شدن استان به هاب اقتصادی نیز اشاره کرد و افزود: باید از تمامی ظرفیت های این منطقه برای ایجاد فرصت های اشتغال و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی بیشتر استفاده شود.

وی اقتصادی کردن زیر ساخت های حمل و نقل ریلی و هوایی برای استفاده تجار و بازرگانان را ضروری دانست و گفت: مشوق های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران و حضور آنان در مناطق مختلف استان طراحی می شود.

استاندار آذربایجان غربی هم مرز بودن استان با سه کشور را از جمله مزیت ها و پیشرانهای توسعه تجارت و تبدیل شدن استان به عنوان یکی از استانهای مهم کشور در حوزه ترانزیت و تجارت بین الملل عنوان کرد و افزود: ایجاد فرصت های سرمایه گذاری و منافع مشترک با کشورهای منطقه زمینه ایجاد امنیت فراگیر و افزایش ارتباطات منطقه ای را افزایش خواهد داد.

محمدصادق معتمدیان ظرفیت های استان در حوزه های مختلف را بی نظیر دانست و گفت: استان زمینه تبدیل شدن به هاب بزرگ اقتصادی و تجاری در منطقه را دارد و  سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی زمینه مطالعات کارشناسی در این زمینه را آغاز کند.

استاندار آذربایجان غربی مناطق روستایی استان را از جمله مزیت های استان در حوزه افزایش درآمد و اشتغال عنوان کرد و گفت: ایجاد کارگاه های کوچک تولیدی در مناطق روستایی بر اساس ظرفیت های هر روستا و جلوگیری از خام فروشی می تواند زمینه افزایش درآمد خانوارهای روستایی و ایجاد فرصت های اشتغال را برای جوانان روستایی فراهم کند.

محمدصادق معتمدیان در این دیدار ایجاد شهرک های گلخانه ای ، حذف دلالها و واسطه ها از چرخه تولید تا بازار، تغییر الگوی کشت ، استفاده از ظرفیت های منطقه ای برای توسعه کشاورزی، رفع موانع و مشکلات پیش روی تولید کنندگان محصولات استراتژیک استان از جمله سیب را مورد تاکید قرار داد .

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی در این دیدار با ارائه گزارشی از روند تدوین سند آمایش سرزمینی استان ، گفت: در قالب این سند بالادستی که به تصویت شورای عالی آمایش کشور رسیده است، شرح جامعی از استان، تحلیل وضع موجود، ملاحظات مختلف در بخش های متنوع با توجه به ویژگی های استان در حوزه های اقتصاد کلان، سیاست، فرهنگ، اقتصاد و محیط زیست تدوین شده است.

ناصر حضرتی با اشاره به اینکه در تدوین سند آمایش سعی شده نظرات تمامی گروه های مدیریتی و کارشناسی جلب شود، ادامه داد: در سند آمایش به عنوان یک سند بالادستی، قابلیت‌ها، محدودیت‌ها و نقشه راه استان برای ۲۰ سال آینده ترسیم شده است و وضعیت توسعه کشورهای همسایه واستانهای همجوار نیز مورد توجه قرار گرفته است.

گفتنی است، طرح آمایش سرزمین از جمله اسناد بالادستی است که در راستای شناسایی ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و نیازهای هر منطقه برای توسعه و شکوفایی تدوین می‌شود و نقشه راه توسعه به شمار می‌رود.