گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی مستلزم راه اندازی کتابخانه های سیار در سطح شهر و روستاهاست/شهرداران همکاری های لازم را در زمینه پرداخت نیم درصد از در آمد شهرداریهابه کتابخانه ها اقدام نمایند

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شوط؛جلسه کتابخانه های عمومی شهرستان شوط به ریاست بابازاده سرپرست فرمانداری و با حضور امام جمعه و مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و اعضای انجمن در محل فرمانداری برگزار شد.

سرپرست فرمانداری شهرستان شوط؛

گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی مستلزم راه اندازی کتابخانه های سیار در سطح شهر و روستاهاست/شهرداران همکاری های لازم را در زمینه پرداخت نیم درصد از در آمد شهرداریهابه کتابخانه ها اقدام نمایند/ از همکاری دادگستری در اجرای ماده 79 قانون مجازات اسلامی جایگزین مجازات حبس تقدیر کرد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شوط؛جلسه کتابخانه های عمومی شهرستان شوط به ریاست بابازاده سرپرست فرمانداری و با حضور امام جمعه و مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و اعضای انجمن در محل فرمانداری برگزار شد.

سرپرست فرمانداری شهرستان شوط ضمن اشاره به اینکه کتاب وکتابخوانی ابزار توسعه فرهنگ است عنوان کرد:با ترویج فرهنگ کتابخوانی و تاثیر مستقیمی که بر افزایش آگاهی اجتماعی و توسعه فرهنگی یک شهرستان دارد مانعی جدی بر افزایش آسیب های اجتماعی دارد.

بابازاده با توجه به اینکه یکی از شاخصه های فرهنگی هر شهرستان داشتن کتابخانه های عمومی است،افزود: در این خصوص لازم است جهت تقویت بنیه فضاهای مطالعاتی شهرستان راه اندازی  کتابخانه های سیار را در سطح شهرها و روستاهای شهرستان هست.

وی در خصوص سهم نیم درصد کتابخانه ها از درآمد شهرداری نیز گفت: با توجه به اینکه گسترش فعالیتهای کتابخانه ای وابستگی به میزان اعتبار کتابخانه ها دارد از شهرداری محترم انتظار می رود همکاریهای لازم با کتابخانه را با پرداخت به موقع سهم نیم درصد آنها از درآمد شهرداری و انجام برخی فعالیتهای عمرانی مورد نیاز کتابخانه ها بعمل آورد

سرپرست فرمانداری شوط با اشاره به همکاری دادگستری در اجرای ماده 79 قانون مجازات اسلامی جایگزین مجازات حبس تقدیر کرد و گفت: با اجرای ماده 79 قانون دادرسی در جهت توسعه کتاب و کتابخوانی قضات می توانند در این شهرستان رای های جایگزین متهمین را به سمت کمک به کتابخانه ها ببرند و کتابخانه های شهرستان شوط نیز از این مقوله بهرمند شود.

حجت الاسلام جباری در این جلسه  با اشاره به اینکه کتابخانه بعنوان اوقات و فراغت  افراد و ویترین شهر در عرصه تولید محتوای علمی هستند،افزود: باید یکی از مکان‌هایی که مردم برای گذران اوقات فراغت به آنجا مراجعه می‌کنند کتابخانه‌های عمومی باشد، بنابراین باید برای این موضوع برنامه‌ریزی کرد.

امام جمعه گفت:مسئولان بایستی نگاه ویژه ای به توسعه و  ترویج فرهنگ کتاب ،کتابخوانی داشته باشند و با برنامه ریزی های مناسب در راستای نهادینه سازی فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سطوح مختلف جامعه گام بردارند

وی با بیان اینکه حفظ و نگهداری اسناد ملی و اداری  گذشته و قدیمی حفاظت از تاریخ است، اظهار داشت: باید با نگهداری اصولی و استاندارد از اسناد، میراث مستند و مکتوب امروز و گذشته خود را برای شناخت و آگاهی آیندگان به یادگار بگذاریم.

امام جمعه گسترش فرهنگ کتابخوانی بین آحاد مختلف مردم امری بسیار ضروری است و برای توسعه آن در این شهرستان باید تمام تلاش خود را به کار گرفته و برای گسترش دانش های نوین پالایش های ویژه ای در کتابخانه ها انجام و بازرسی های لازم صورت گیرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و عملکرد کتابخانه‌های عمومی استان و هم چنین اقدامات صورت گرفته در دوران اپیدمی کرونا، گفت: در سطح استان آذربایجان غربی 96 باب کتابخانه عمومی شامل 73  باب کتابخانه نهادی و 23 باب کتابخانه مشارکتی فعالیت می کند.

خانم معصومی ادامه داد: در سالجاری برنامه فرهنگی- ترویجی در سطح کتابخانه های استان که عمده آن ها به صورت مجازی بود، برگزار شد. راه اندازی طرح «کتاب پیک» با بیش از 12 هزار جلد امانت کتاب و با هدف تسهیل و تداوم امانت منابع کتابخانه ای، اجرای طرح کتابخانه تابستانه با هدف غنی سازی اوقات فراغت در تابستان، راه اندازی محافل ادبی در سطح استان، پویش «وقف کتاب، خیر ماندگار» با وقف بیش از 20 هزار جلد کتاب از برنامه های اجرا شده در کتابخانه های عمومی استان بود.

وی با اشاره به اهمیت وجود کتابخانه سیار عمومی برای توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی مردم به کتاب در سطح استان گفت: تقویت مراکز فرهنگی و اثربخشی برنامه‌های پیش بینی شده در این مراکز، همکاری نهادها و سازمان های مرتبط را می طلبد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی بسط و توسعه ارتباطات اجتماعی را از اهداف کتابخانه‌های عمومی برشمرد و گفت: گسترش فرهنگ مطالعه در بین مردم منجر به تسهیل ارتباطات روزمره و افزایش سطح آگاهی مردم شده و موجب کاهش آسیب های اجتماعی خواهد شد.

وی اظهار داشت: شهرستان شوط به دلیل وجود ریشه های تاریخی دارای ظرفیت های مهم فرهنگی است و می طللبد کتابخانه های دیگری در شهرهای یولاگلدی و مرگنلر راه اندازی و محلی برای استقرار کتابخانه ها تعیین شود و در خصوص تامین جذب نیرو  و امکانات اقدامات لازم از طرف کتابخانه عمومی استان صورت خواهد گرفت.