سرپرست فرمانداری شوط: کلیه دستگاه‌های خدمات رسان موظفند از ارائه هرگونه خدمات زیربنائی به ساخت و سازهای غیرمجاز خارج از قوانین و مقررات خودداری نمایند

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شوط:جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی و حقوق بیت المال شهرستان شوط با حضور فرماندار،رییس دادگستری و اعضای شورا در محل فرمانداری شوط برگزار شد.

سرپرست فرمانداری شوط:کلیه دستگاه‌های خدمات رسان موظفند از ارائه هرگونه خدمات زیربنائی به ساخت و سازهای غیرمجاز خارج از قوانین و مقررات خودداری نمایند/تشدید نظارت‌ها و افزایش گشت زنی توسط اداره منابع طبیعی/ برخورد قاطع با افرادی که بدون رعایت حریم و بستر رودخانه‌ها اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شوط:جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی و حقوق بیت المال شهرستان شوط با حضور فرماندار،رییس دادگستری و اعضای شورا در محل فرمانداری شوط برگزار شد.

در این جلسه  بابازاده  به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت حفاظت و صیانت از منابع طبیعی که می‌فرمایند " ما همچنان که در مقابل انسان‌ها احساس مسئولیت می‌کنیم در قبال طبیعت هم باید احساس مسئولیت کنیم،اشاره کردند.

فرماندار شوط با اشاره به حفاظت و صیانت از منابع طبیعی گفت: کلیه دستگاه‌های خدمات رسان موظفند از ارائه هرگونه خدمات زیربنائی به ساخت و سازهای غیرمجاز خارج از قوانین و مقررات خودداری نمایند.

وی افزود:متاسفانه بسیاری از تخلفاتی که در حوزه منابع طبیعی شده است و می‌شود در روند بوروکراسی اداری به مرحله رسیدگی نمی‌رسد یا گاها جریمه در نظر گرفته شده برای تخلفات چنان ناچیز است که بجای آنکه بازدارنده باشد به مشوقی برای انجام تخلفات بیشتر تبدیل می‌شود.

فرماندارشوط با اشاره به نقش پر اهمیت خود سازمان حفاظت از منابع در این زمینه اظهار داشت؛ سازمان باید مانع رسیدن آسیب به منابع شود نه آنکه منتظر بمانیم ساخت و ساز انجام شود، گفت؛ متاسفانه نتیجه بی‌توجهی به قوانین و دور زدن قانون باعث شده  که متاسفانه با گذشت زمان این بی‌قانونی‌ها تبدیل به رویه می‌شود.

وی با بیان اینکه رعایت قوانین و مقررات به موجب اینکه خیر عمومی است موجب انتفاع همگانی و عدم رعایت آن موجب رسیدن آسیب به همگان ولو در یک مدت زمان طولانی‌تر می‌شود، گفت: یک عزم همگانی و اراده عمومی لازم است تا قوانین به درستی اجرا شوند و در این بین وظیفه دستگاه‌های ذی‌ربط بیشتر و حساس تر است

شایان ذکر است: نظارت اداره راه و شهرسازی بر تمامی مجوزهای ساخت و ساز در سطح شهرها علاوه بر شهرداری‌ها ( در روستاها این مسئولیت علاوه بر دهیاری‌ها بر عهده بنیاد مسکن می‌باشد تا بصورت مستقل عمل نماید) ، تنظیم برنامه دقیق حفاظت از اراضی شهرستان، تشدید نظارت‌ها و افزایش گشت زنی توسط اداره منابع طبیعی، برخورد قاطع با افرادی که بدون رعایت حریم و بستر رودخانه‌ها اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند، فعال نمودن کمیته ماده 100 توسط شهرداری‌ها و انجام نظارت مستمر توسط اداره راه و شهرسازی بمنظور پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح شهرها، فعال نمودن کمیسیون ماده 99 توسط بخشداری‌ها و انجام نظارت مستمر توسط بنیاد مسکن بمنظور جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها و ... از جمله موارد مطرح شده در جلسه شورای حفاظت از اراضی و جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در شهرستان شوط بود.

در جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی و حقوق بیت المال مطرح شد:

رئیس دادگستری شهرستان شوط، حفظ و حراست انفال از جمله منابع طبیعی و اراضی ملی را از برنامه‌های اساسی شورای حفظ حقوق بیت المال در این شهرستان عنوان و تاکید کرد: حفظ حقوق بیت المال از جمله وظایف مهم دستگاه قضایی است که مورد توجه ویژه خواهد بود

حجت الاسلام عباس نژاد با اشاره به اهمیت صیانت از بیت‌المال در حوزه زمین و رفع تصرفات از منابع طبیعی و اراضی ملی که ازجمله اولویت‌های دستگاه قضایی در راستای اجرای بند دوم اصل 156 قانون اساسی ناظر بر احیای حقوق عامه است، اظهار کرد: نقش دو عنصر آب‌وخاک در استمرار بقاء انسانی بسیار حائز اهمیت است؛ لذا مدیریت منابع آبی و زمین و اصلاح بهره‌برداری از این منابع ازجمله موضوعات بسیار حائز اهمیت است که بی‌توجهی و غفلت از آن‌ها موجبات بروز آسیب‌های جبران‌ناپذیر می‌شود

رئیس دادگستری با اشاره به اهمیت اصل پیشگیری در مقابله با تجاوز و تعدی به اراضی ملی و منابع طبیعی، بیان داشت:سازمان منطقه آزاد باهمکاری دستگاه‌های مسئول در مقوله مهم مقابله با تصرفات غیرقانونی اراضی و تغییر کاربری‌های غیرمجاز، اصل پیشگیری را در اولویت برنامه‌ها و اقدامات خود قرار دهند و در همان بدو امر، اجازه ساخت‌وساز و احداث بنا را در مناطقی که ممنوعیت قانونی دارد، ندهند.